Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

dojavu

dojavu

Gazeta Cercului Bolivar Cluj


APEL PENTRU UNITATEA STANGII

Publié par Ioan Geană et. al sur 29 Août 2012, 15:16pm

Catégories : #România, #socialism, #statul social, #politica monetară, #stânga, #Cercul Bolivar, #PAS, #Bellini, #Geană, #Platon

(comunicat oficial citit în conferința de presă susținută în data de 29 august 2012, Cluj)

Având în vedere că stânga românească este fragmentată, milităm pentru o uniune a stângii care să promoveze adevăratele valori sociale și interesele României.

Politica economică:

Cerem:

- O adaptare a legislației naționale și comunitare în sprijinul agriculturii, atât mecanizate cât și tradiționale, favorizând comercializarea produselor autohtone.

- O politică monetară îndreptată spre dezîndatorarea țării și crearea de locuri de muncă prin promovarea exporturilor și susținerea cererii interne.

- O politică vamală îndreptată spre apărarea pieței naționale față de importul provenind din țări fără legislație socială.

- Subordonarea procesului de integrare în UE la interesele concrete ale poporului român.

Politica socială:

Politica socială este o premisă esenţială a dezvoltării economiei şi nu doar o consecinţă a ei. Societatea are obligaţii şi răspunderi faţă de fiecare membru al ei şi de aceea trebuie stabilite măsuri pentru apărarea intereselor tuturor categoriilor sociale.

Milităm ferm pentru:

- Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

- Promovarea unui sistem sanitar de stat eficient și prezent pe tot teritoriul, garantând și gratuitatea medicamentelor pentru categoriile sociale precare.

- Restabilirea unui sistem de pensii care să garanteze oamenilor muncii o bătrânețe demnă.

- Asigurarea de locuinţe pentru tineret şi cetăţenii cu venituri reduse.

- Promovarea învățământului de stat gratuit și de calitate, în paralel cu luarea unor măsuri pentru a se elimina plata de către România a formării de forţa de muncă gratuită pentru țări mai bogate.

- Promovarea familiei: reducerea taxelor lunare şi creşterea contribuţiei statului la întreţinerea creşelor şi grădinițelor, acordarea unor concedii plătite pentru îngrijirea copiilor.

Politica culturală:

Milităm pentru:

- Recucerirea mândriei culturale prin promovarea valorilor și practicilor culturale autohtone, indiferent de etnicitate, scopul prioritar nefiind alcătuirea unui ipotetic „brand de țară„ ci promovarea identității culturale în rândurile populațiilor autohtone.

- Taxarea diferențială a produselor culturale autohtone și de import, oferind mediului cultural autohton o șansă să reziste dumpingului cultural din țările bogate.

- Garantarea drepturilor religioase majoritare și minoritare în cadrul unui stat laic și multietnic.

Ioan Geana, Președinte Tineretul Socialist a Partidului Socialist Român Filiala Cluj

Raoul Weiss în numele Cercului Bolivar Cluj

Sorin Platon, Centrul de Reflecție Politică și Strategică Cluj

Gheorghe Oros, Președinte Partidul Alianța Socialistă, Filiala Cluj

Giancarlo Bellini, Rifondazione Comunista, Florența

APEL PENTRU UNITATEA STANGII
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article